Polityka prywatności

WPROWADZENIE

Rolnictwo Berry BPI szanuje Twoją prywatność i zobowiązuje się do ochrony Twoich danych osobowych. Niniejsza polityka prywatności poinformuje Cię, w jaki sposób dbamy o Twoje dane osobowe, gdy odwiedzasz naszą stronę internetową (niezależnie od tego, skąd ją odwiedzasz) i poinformuje Cię o twoich prawach do prywatności i tym, jak prawo Cię chroni. Niniejsza polityka prywatności obejmuje określone obszary poniżej. Skorzystaj również ze Słownika, aby zrozumieć znaczenie niektórych terminów używanych w niniejszej polityce prywatności.

1. Ważna informacja i kim jesteśmy

2. Dane, które zbieramy o tobie

3. W jaki sposób gromadzone są Twoje dane osobowe

4. Jak wykorzystujemy twoje dane osobowe

5. Aspekty międzynarodowe

6. Bezpieczeństwo danych

7. Zatrzymywanie danych

8. Twoje prawa

9. Glosariusz

1. Ważna informacja i kim jesteśmy

Cel niniejszej polityki prywatności

Niniejsza polityka prywatności ma na celu dostarczenie informacji o tym, w jaki sposób Berry bpi Agriculture gromadzi i przetwarza dane osobowe za pośrednictwem tej witryny, w tym wszelkie dane, które możesz podać za pośrednictwem tej strony internetowej, zapisując się do newslettera, biorąc udział w konkursie lub inna funkcja promocyjna.
Ta strona nie jest przeznaczona dla dzieci i nie gromadzimy świadomie danych dotyczących dzieci.
Ważne jest, abyś zapoznał się z niniejszą polityką prywatności wraz z wszelkimi innymi politykami prywatności lub powiadomieniem o uczciwym przetwarzaniu, które możemy przekazać w określonych przypadkach, gdy zbieramy lub przetwarzamy dane osobowe o Tobie, abyś był w pełni świadomy tego, jak i dlaczego wykorzystujemy Twoje dane . Niniejsza polityka prywatności uzupełnia inne zasady i nie ma na celu ich zastępowania.

Kontroler

Berry bpi Agriculture to nazwa handlowa British Polythene Limited, spółki zarejestrowanej w Anglii i Walii pod numerem 350729 i mającej siedzibę w Sapphire House, Crown Way, Rushden, Northamptonshire NN10 6FB. Jest administratorem i odpowiada za twoje dane osobowe (w niniejszej polityce prywatności nazywane rolnictwem Berry bpi, „my”, „nas” lub „nasz”). British Polythene Limited jest częścią grupy spółek, której ostateczną spółką dominującą jest Berry Global Group, Inc.
Jeśli masz jakiekolwiek pytania dotyczące niniejszej polityki prywatności, w tym wszelkie żądania skorzystania z przysługujących Ci praw, skontaktuj się z nami, korzystając z poniższych danych.

Szczegóły kontaktu
Nasze pełne dane to:
Pełna nazwa osoby prawnej: British Polythene Limited
Adres e-mail: marketing@rpc-bpi.com
Adres pocztowy: Worcester Road, Leominster, HR6 0QA, Wielka Brytania
Numer telefonu: +44 (0) 1568 617260

Masz prawo w dowolnym momencie złożyć skargę na temat wykorzystania przez nas Twoich danych osobowych do odpowiedniego organu nadzorującego ochronę danych. W Wielkiej Brytanii jest to Biuro Komisarza Informacji (ICO), brytyjski organ nadzorczy do spraw ochrony danych (www.ico.org.uk). Bylibyśmy jednak wdzięczni za możliwość rozwiązania twoich obaw przed skontaktowaniem się z jakimkolwiek organem nadzorczym, dlatego prosimy o kontakt w pierwszej kolejności.

Zmiany w polityce prywatności i obowiązek informowania nas o zmianach

Ostatnia aktualizacja tej zasady miała miejsce 18 marca 2020 r. Wersje historyczne można uzyskać, kontaktując się z nami.

Ważne jest, aby przechowywane przez nas dane osobowe były dokładne i aktualne. Prosimy o informowanie nas, jeśli dane osobowe ulegną zmianie w trakcie relacji z nami.

Linki stron trzecich

Ta strona internetowa może zawierać linki do stron internetowych osób trzecich, wtyczek i aplikacji. Kliknięcie tych łączy lub włączenie tych połączeń może umożliwić stronom trzecim gromadzenie lub udostępnianie danych o tobie. Nie kontrolujemy tych witryn stron trzecich i nie ponosimy odpowiedzialności za ich oświadczenia o ochronie prywatności.

2. Dane, które zbieramy o tobie

Dane osobowe lub dane osobowe oznaczają wszelkie informacje o osobie, od których można ją zidentyfikować. Nie obejmuje danych, w których tożsamość została usunięta (dane anonimowe).
Możemy gromadzić, wykorzystywać, przechowywać i przekazywać różnego rodzaju dane osobowe o Tobie, które zgrupowaliśmy razem w następujący sposób:

• Dane tożsamości obejmują imię, nazwisko panieńskie, nazwisko, nazwę użytkownika lub podobny identyfikator, stan cywilny, tytuł, datę urodzenia i płeć.

• Dane kontaktowe obejmują kontaktowy adres pocztowy, adres e-mail i numery telefonów.

• Dane techniczne obejmują adres protokołu internetowego (IP), dane logowania, typ i wersję przeglądarki, ustawienie i lokalizację strefy czasowej, typy i wersje wtyczek do przeglądarek, system operacyjny i platformę oraz inne technologie na urządzeniach używanych do uzyskiwania dostępu do tej witryny .

• Dane profilu obejmują Twoje zainteresowania, preferencje, opinie i odpowiedzi ankietowe.

• Dane o użytkowaniu obejmują informacje o tym, jak korzystasz z naszej strony internetowej.

• Dane marketingowe i komunikacyjne obejmują twoje preferencje dotyczące otrzymywania od nas marketingu oraz twoje preferencje komunikacyjne.

Gromadzimy również, wykorzystujemy i udostępniamy Dane Zbiorcze, takie jak dane statystyczne lub demograficzne, w dowolnym celu. Dane zagregowane mogą pochodzić z danych osobowych, ale nie są uważane za dane osobowe zgodnie z prawem, ponieważ dane te nie ujawniają bezpośrednio ani pośrednio Twojej tożsamości. Na przykład możemy agregować Twoje dane o użytkowaniu, aby obliczyć odsetek użytkowników uzyskujących dostęp do określonej funkcji witryny. Jeśli jednak połączymy lub połączymy Dane Zagregowane z Twoimi danymi osobowymi, aby umożliwić Ci bezpośrednią lub pośrednią identyfikację, traktujemy połączone dane jako dane osobowe, które będą wykorzystywane zgodnie z niniejszą polityką prywatności.

Zasadniczo nie zbieramy żadnych specjalnych kategorii danych osobowych o tobie (obejmuje to szczegóły dotyczące twojej rasy lub pochodzenia etnicznego, przekonań religijnych lub filozoficznych, życia seksualnego, orientacji seksualnej, opinii politycznych, członkostwa w związkach zawodowych, informacji o twoim zdrowiu oraz danych genetycznych i biometrycznych ). Nie zbieramy również żadnych informacji o wyrokach skazujących i przestępstwach.

3. W jaki sposób gromadzone są Twoje dane osobowe

Używamy różnych metod gromadzenia danych od Ciebie i na Twój temat, w tym poprzez:

• Bezpośrednie interakcje. Możesz podać nam swoją tożsamość i dane kontaktowe, wypełniając formularze lub korespondując z nami pocztą, telefonicznie, e-mailem lub w inny sposób. Obejmuje to dane osobowe, które podajesz, gdy:

• zapytać o produkty lub poprosić o informacje o produkcie;

• zapisz się na nasz biuletyn elektroniczny lub publikacje;

• poprosić o przesłanie marketingowi;

• wziąć udział w konkursie, promocji lub ankiecie; lub

•Podziel sie opinia na nasz temat.

• Zautomatyzowane technologie lub interakcje. Gdy wchodzisz w interakcję z naszą witryną, możemy automatycznie gromadzić dane techniczne o twoim sprzęcie, działaniach i wzorcach przeglądania. Gromadzimy te dane osobowe za pomocą plików cookie i innych podobnych technologii. Więcej informacji znajduje się w naszej polityce dotyczącej plików cookie.

• Osoby trzecie lub publicznie dostępne źródła. Możemy otrzymywać dane osobowe o Tobie z różnych stron trzecich i źródeł publicznych, jak określono poniżej:

• Dane techniczne od dostawców usług analitycznych, takich jak Google z siedzibą poza UE;

• Tożsamość i dane kontaktowe z publicznie dostępnych źródeł, takich jak rejestr / rejestr firm z siedzibą w UE.

4. Jak wykorzystujemy twoje dane osobowe

Będziemy wykorzystywać Twoje dane osobowe tylko wtedy, gdy pozwala na to prawo. Najczęściej będziemy wykorzystywać Twoje dane osobowe w następujących okolicznościach:

• Tam, gdzie musimy wykonać umowę, którą zamierzamy zawrzeć lub zawarliśmy z tobą lub twoją firmą.

• Gdy jest to konieczne dla naszych uzasadnionych interesów (lub interesów osób trzecich), a twoje interesy i prawa podstawowe nie zastępują tych interesów.

• Tam, gdzie musimy przestrzegać obowiązku prawnego lub regulacyjnego.

Zasadniczo nie opieramy się na zgodzie jako podstawie prawnej przetwarzania danych osobowych w inny sposób niż w związku z wysyłaniem do osób trzecich bezpośrednich wiadomości marketingowych za pośrednictwem wiadomości e-mail lub SMS. Masz prawo wycofać zgodę na marketing w dowolnym momencie, kontaktując się z nami.

Cele, dla których będziemy wykorzystywać Twoje dane osobowe

Poniżej przedstawiamy, w formie tabeli, opis sposobu, w jaki możemy wykorzystywać Twoje dane osobowe, i na jakiej podstawie prawnej polegamy. W stosownych przypadkach ustaliliśmy również, jakie są nasze uzasadnione interesy. Możemy przetwarzać Twoje dane osobowe na więcej niż jednej podstawie prawnej w zależności od konkretnego celu, w jakim wykorzystujemy Twoje dane. Proszę skontaktuj się z nami jeśli potrzebujesz szczegółowych informacji na temat konkretnej podstawy prawnej, na której polegamy, przetwarzamy Twoje dane osobowe, jeżeli w poniższej tabeli podano więcej niż jedną podstawę.

Cel / działanie Rodzaj danych Podstawa prawna przetwarzania, w tym podstawa uzasadnionego interesu

Przygotowując i / lub przetwarzając i wykonując wszelkie umowy między nami / Twoją firmą, w tym:

a.Zarządzaj płatnościami, opłatami i obciążeniami

b. Zbieraj i odzyskuj należne nam pieniądze

a. Tożsamość

b. Kontakt

c. Marketing i komunikacja

a. Wykonanie umowy z tobą / twoją firmą

b. Niezbędne dla naszych uzasadnionych interesów (w celu odzyskania należnych nam płatności)

Aby zarządzać naszymi relacjami z Tobą, które będą obejmować:

a. Powiadomienie o zmianach w naszych warunkach lub polityce prywatności

b. Prośba o pozostawienie recenzji lub wypełnienie ankiety

a. Tożsamość

b. Kontakt

c. Profil

d. Marketing i komunikacja

a. Wykonanie umowy z tobą / twoją firmą

b. Niezbędne do spełnienia obowiązku prawnego lub regulacyjnego

c. Niezbędne dla naszych uzasadnionych interesów (w celu aktualizacji naszych rejestrów i badania, w jaki sposób klienci korzystają z naszych produktów)

Aby umożliwić ci udział w losowaniu nagród, konkursie lub wypełnieniu ankiety

a. Tożsamość

b. Kontakt

c. Profil
Stosowanie

d. Marketing i komunikacja

a. Wykonanie umowy z tobą / twoją firmą

b. Niezbędne dla naszych uzasadnionych interesów (aby zbadać, w jaki sposób klienci korzystają z naszych produktów, aby je rozwijać i rozwijać naszą działalność)

 Aby administrować i chronić naszą firmę i tę stronę internetową (w tym rozwiązywanie problemów, analiza danych, testowanie, konserwacja systemu, wsparcie, raportowanie i hosting danych)

a. Tożsamość

b. Kontakt

c. Techniczny

a. Niezbędne dla naszych uzasadnionych interesów (do prowadzenia naszej działalności, świadczenia usług administracyjnych i informatycznych, bezpieczeństwa sieci, zapobiegania oszustwom oraz w kontekście reorganizacji działalności lub restrukturyzacji grupy)

b. Niezbędne do spełnienia obowiązku prawnego lub regulacyjnego

 Aby dostarczać Ci odpowiednie treści i reklamy internetowe oraz mierzyć lub rozumieć skuteczność reklam, które Ci dostarczamy

a. Tożsamość

b. Kontakt

c. Profil

d. Stosowanie

e. Marketing i komunikacja

f. Techniczny

 Niezbędne dla naszych uzasadnionych interesów (aby zbadać, w jaki sposób klienci / użytkownicy korzystają z naszych produktów, aby je rozwijać, rozwijać naszą działalność i informować o naszej strategii marketingowej)
 Aby korzystać z analizy danych w celu ulepszenia naszej strony internetowej, produktów, marketingu, relacji z klientami i doświadczeń

a. Techniczny

b. Stosowanie

Twoja zgoda na użycie plików cookie. Jak wspomniano poniżej, możesz kontrolować pliki cookie, które nie są absolutnie niezbędne do działania tej witryny, dostosowując ustawienia plików cookie
Przedstawiać sugestie i rekomendacje dotyczące towarów, które mogą zainteresować Ciebie / Twoją firmę

a. Tożsamość

b. Kontakt

c. Techniczny

d. Stosowanie

e. Profil

Niezbędne dla naszych uzasadnionych interesów (aby rozwijać nasze produkty i rozwijać naszą działalność)

 Marketing

Staramy się zapewnić Ci wybór dotyczący niektórych zastosowań danych osobowych, w szczególności w zakresie marketingu i reklamy. Ustanowiliśmy następujące mechanizmy kontroli danych osobowych:

Oferty promocyjne od nas

Możemy wykorzystywać dane dotyczące tożsamości, danych kontaktowych, danych technicznych, użytkowania i profilu, aby uzyskać pogląd na temat tego, co naszym zdaniem może być potrzebne lub potrzebne lub co może Cię zainteresować. W ten sposób decydujemy, które produkty i oferty mogą być odpowiednie dla Ciebie lub Twojej firmy (nazywamy to marketingiem).
Otrzymasz od nas informacje marketingowe, jeśli poprosiłeś o informacje od nas lub zakupiłeś od nas towar lub jeśli podałeś nam swoje dane, kiedy uczestniczyłeś w konkursie lub zarejestrowałeś się w promocji i, w każdym przypadku, nie zrezygnowałeś z otrzymywania ten marketing.

Marketing stron trzecich

Otrzymamy Twoją wyraźną zgodę na wyrażenie zgody, zanim udostępnimy Twoje dane osobowe dowolnej firmie spoza grupy firm Berry Global Group Inc. w celach marketingowych.

Rezygnacja

Możesz poprosić nas lub strony trzecie, które kontrolujemy, o zaprzestanie wysyłania wiadomości marketingowych w dowolnym momencie, kontaktując się z nami kiedykolwiek.

 W przypadku rezygnacji z otrzymywania tych wiadomości marketingowych nie będzie to miało zastosowania do danych osobowych przekazanych nam w wyniku produktu, zakupu lub innych transakcji.

Ciasteczka

Możesz ustawić przeglądarkę tak, aby odrzucała wszystkie lub niektóre pliki cookie przeglądarki lub ostrzegała Cię, gdy witryny ustawiają lub uzyskują dostęp do plików cookie. Jeśli wyłączysz lub odrzucisz pliki cookie, pamiętaj, że niektóre części tej witryny mogą stać się niedostępne lub nie działać poprawnie. Aby uzyskać więcej informacji na temat wykorzystywanych przez nas plików cookie, kliknij tutaj.

Zmiana celu

Będziemy wykorzystywać Twoje dane osobowe do celów, dla których je zgromadziliśmy, chyba że zasadnie uznamy, że musimy je wykorzystać z innego powodu i powód ten jest zgodny z pierwotnym celem. Jeśli chcesz uzyskać wyjaśnienie, w jaki sposób przetwarzanie w nowym celu jest zgodne z pierwotnym celem, skontaktuj się z nami.

Jeśli będziemy musieli wykorzystać Twoje dane osobowe do niezwiązanego celu, powiadomimy Cię i wyjaśnimy podstawę prawną, która nam na to pozwala.

Pamiętaj, że możemy przetwarzać Twoje dane osobowe bez Twojej wiedzy i zgody, zgodnie z powyższymi zasadami, jeżeli jest to wymagane lub dozwolone przez prawo.

5. Aspekty międzynarodowe

Gromadzone przez nas dane osobowe przetwarzane są głównie w Wielkiej Brytanii. W przypadku przetwarzania danych poza Wielką Brytanią lub Europejskim Obszarem Gospodarczym (EOG) zapewniamy podobny stopień ochrony, zapewniając co najmniej jedno z następujących zabezpieczeń:

• Prześlemy Twoje dane osobowe tylko do krajów, które zostały uznane za zapewniające odpowiedni poziom ochrony danych osobowych przez Komisję Europejską.

• Tam, gdzie korzystamy z usług niektórych dostawców usług, możemy korzystać ze specjalnych umów zatwierdzonych przez Komisję Europejską, które zapewniają dane osobowe taką samą ochronę, jaką ma w Europie.

• W przypadku gdy korzystamy z usługodawców mających siedzibę w USA, możemy przekazywać im dane, jeśli są oni częścią Tarczy Prywatności, która wymaga od nich zapewnienia podobnej ochrony do danych osobowych udostępnianych między Europą a USA.

Skontaktuj się z nami, jeśli chcesz uzyskać dodatkowe informacje na temat konkretnego mechanizmu wykorzystywanego przez nas podczas przechowywania lub przekazywania twoich danych osobowych poza Wielką Brytanię lub EOG.

6. Bezpieczeństwo danych

Wprowadziliśmy odpowiednie środki bezpieczeństwa, aby zapobiec przypadkowej utracie, wykorzystaniu lub uzyskaniu dostępu do danych osobowych w nieautoryzowany sposób, zmianie lub ujawnieniu. Ponadto ograniczamy dostęp do danych osobowych tym pracownikom, agentom, kontrahentom i innym stronom trzecim, które muszą wiedzieć o swojej działalności. Przetwarzają Twoje dane osobowe zgodnie z naszymi instrukcjami i podlegają obowiązkowi zachowania poufności.

Niestety przesyłanie informacji przez Internet nie jest całkowicie bezpieczne. Chociaż dołożymy wszelkich starań, aby chronić Twoje dane osobowe, nie możemy zagwarantować bezpieczeństwa Twoich danych przesyłanych na naszą stronę; każda transmisja odbywa się na własne ryzyko.

7. Zatrzymywanie danych

Jak długo będziesz korzystać z moich danych osobowych?

Będziemy przechowywać Twoje dane osobowe tylko tak długo, jak będzie to konieczne do realizacji celów, dla których je zgromadziliśmy, w tym w celu spełnienia wszelkich wymogów prawnych, rachunkowych lub sprawozdawczych.

Aby określić odpowiedni okres przechowywania danych osobowych, bierzemy pod uwagę ilość, charakter i wrażliwość danych osobowych, potencjalne ryzyko szkody wynikającej z nieuprawnionego użycia lub ujawnienia danych osobowych, cele, dla których przetwarzamy dane osobowe oraz czy możemy osiągnąć te cele innymi sposobami i obowiązującymi wymogami prawnymi.

Szczegóły dotyczące okresów przechowywania różnych aspektów danych osobowych można uzyskać kontaktując się z nami.

W niektórych okolicznościach możesz poprosić nas o usunięcie twoich danych: więcej informacji znajdziesz w żądaniu usunięcia poniżej.

W niektórych okolicznościach możemy zanonimizować Twoje dane osobowe (aby nie można ich było już z Tobą kojarzyć) w celach badawczych lub statystycznych, w którym to przypadku możemy wykorzystywać te informacje w nieskończoność.

8. Twoje prawa

W pewnych okolicznościach przysługują Ci prawa wynikające z przepisów o ochronie danych w odniesieniu do twoich danych osobowych. Kliknij poniższe linki, aby dowiedzieć się więcej o tych prawach:

• Poproś o dostęp do swoich danych osobowych

• Poproś o korektę swoich danych osobowych

• Zażądaj usunięcia swoich danych osobowych

• Sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych

• Poproś o ograniczenie przetwarzania Twoich danych osobowych

• Zażądaj przekazania swoich danych osobowych

• Prawo do wycofania zgody

Jeśli chcesz skorzystać z któregokolwiek z wyżej wymienionych praw, skontaktuj się z nami.

Zwykle nie jest wymagana opłata

Nie będziesz musiał wnosić opłaty za dostęp do swoich danych osobowych (lub skorzystanie z jakichkolwiek innych praw). Możemy jednak naliczyć uzasadnioną opłatę, jeśli żądanie jest wyraźnie bezzasadne, powtarzalne lub nadmierne. Alternatywnie możemy odmówić spełnienia twojego żądania w takich okolicznościach.

Czego możemy potrzebować od ciebie

Może być konieczne zażądanie od ciebie konkretnych informacji, które pomogą nam potwierdzić twoją tożsamość i zapewnić twoje prawo dostępu do twoich danych osobowych (lub wykonania jakichkolwiek innych praw). Jest to środek bezpieczeństwa zapewniający, że dane osobowe nie zostaną ujawnione żadnej osobie, która nie ma prawa do ich otrzymania. Możemy również skontaktować się z Tobą, aby poprosić Cię o dodatkowe informacje w związku z Twoją prośbą w celu przyspieszenia naszej odpowiedzi.

Termin odpowiedzi

Staramy się odpowiadać na wszystkie uzasadnione żądania w ciągu jednego miesiąca. Czasami może to potrwać dłużej niż miesiąc, jeśli Twoja prośba jest szczególnie złożona lub złożyłeś wiele wniosków. W takim przypadku powiadomimy Cię i będziemy Cię aktualizować.

9. Glosariusz

Podstawa prawna

Zintegrowany interes oznacza naszą firmę w prowadzącym i zarządzającym naszymi klientami, abyśmy mogli zapewnić Tobie / Twojemu biznesowi najlepszy produkt oraz najlepsze i najbezpieczniejsze doświadczenie. Zapewnij, że uwzględnione i wyważone każdy potencjalny wpływ na Ciebie (Twoje pozytywne, jak i negatywne) oraz Twoje prawa, zanim zostaną przeanalizowane Twoje dane osobowe dla naszych uzasadnionych interesów. Nie wykorzystujemy dwóch danych osobowych do działań, w których nasze interesy są nadrzędne względem wpływu na ciebie (chyba że mamy dwie postacie zgody lub jest to wymagane lub dozwolone przez prawo).

Realizacja umowy oznacza przetwarzanie danych, gdy jest to konieczne do wykonania umowy, dotyczy operacji jest Ty lub Twoja firma, lub do działań związanych z postępowaniem przed zawarciem umowy.
Przestrzeganie zobowiązań lub regulacyjnych oznacza przetwarzanie danych osobowych, gdy jest to konieczne do spełnienia zobowiązań wynikających z przepisów lub regulacyjnych, objętych obowiązamy.

Osoby trzecie

Wewnętrzne strony trzecie

Inne spółki z grupy firmy Berry Global Group Inc działa jako procesory, które oferują usługi informatyczne i administrowanie systemem oraz raportowania korporacyjnego. Dostępne informacje o innych spółkach wchodzących w skład grupy Berry Global Group Inc można przejść tutaj

Zewnętrzne strony trzecie

Usługodawcy działający jako podmioty przetwarzające z siedzibą w Wielkiej Brytanii, którzy świadczą usługi informatyczne i administrowania systemem.

Profesjonalni doradcy świadczący usługi doradcze, bankowe, prawne, ubezpieczeniowe i księgowe.
Organy regulacyjne i inne organy, które w niektórych okolicznościach wymagają zgłaszania czynności przetwarzania.

Twoje prawa

W zakresie dozwolonym przez obowiązujące przepisy o ochronie danych masz prawo do:

• Poproś o dostęp do swoich danych osobowych (powszechnie znany jako „wniosek o dostęp do danych podmiotu”). Umożliwia to otrzymanie kopii przechowywanych przez nas danych osobowych i sprawdzenie, czy przetwarzamy je zgodnie z prawem.

• Poproś o korektę danych osobowych, które przechowujemy na Twój temat. Umożliwia to poprawienie wszelkich niekompletnych lub niedokładnych danych, które przechowujemy na Twój temat, ale może być konieczne zweryfikowanie dokładności nowych danych, które nam przekazujesz.

• Zażądaj usunięcia swoich danych osobowych. Dzięki temu możesz poprosić nas o usunięcie lub usunięcie danych osobowych, jeśli nie ma uzasadnionego powodu, abyśmy nadal je przetwarzali. Masz również prawo poprosić nas o usunięcie lub usunięcie twoich danych osobowych, jeśli z powodzeniem skorzystałeś z prawa do sprzeciwu wobec przetwarzania (patrz poniżej), w którym mogliśmy przetwarzać twoje dane w sposób niezgodny z prawem lub gdy jesteśmy zobowiązani do usunięcia twoich danych osobowych w celu przestrzegać lokalnego prawa. Pamiętaj jednak, że nie zawsze możemy spełnić twoją prośbę o usunięcie danych z określonych powodów prawnych, o których zostaniesz powiadomiony, jeśli dotyczy, w momencie twojego żądania.

• Sprzeciwiają się przetwarzaniu twoich danych osobowych, gdy polegamy na uzasadnionym interesie (lub interesie strony trzeciej) i jest coś w twojej konkretnej sytuacji, co sprawia, że ​​chcesz sprzeciwić się przetwarzaniu na tej podstawie, ponieważ uważasz, że ma to wpływ na twoje podstawowe prawa i wolności. Masz również prawo sprzeciwić się temu, gdzie przetwarzamy Twoje dane osobowe w celach marketingu bezpośredniego. W niektórych przypadkach możemy wykazać, że mamy ważne uzasadnione podstawy do przetwarzania twoich informacji, które zastępują twoje prawa i wolności.

• Zażądaj ograniczenia przetwarzania Twoich danych osobowych. Dzięki temu możesz poprosić nas o zawieszenie przetwarzania Twoich danych osobowych w następujących scenariuszach: (a) jeśli chcesz, abyśmy ustalili dokładność danych; (b) jeżeli nasze wykorzystanie danych jest niezgodne z prawem, ale nie chcesz, abyśmy je usunęli; (c) jeżeli potrzebujesz, abyśmy przechowywali dane, nawet jeśli nie są już nam potrzebne, ponieważ potrzebujesz ich do ustalenia, dochodzenia lub obrony roszczeń prawnych; lub (d) sprzeciwiłeś się naszemu wykorzystaniu twoich danych, ale musimy zweryfikować, czy mamy nadrzędne uzasadnione podstawy do ich wykorzystania.

• Poproś o przekazanie twoich danych osobowych tobie lub stronie trzeciej. Prześlemy tobie lub wybranej przez ciebie stronie trzeciej twoje dane osobowe w ustrukturyzowanym, powszechnie używanym formacie nadającym się do odczytu maszynowego. Pamiętaj, że to prawo dotyczy wyłącznie zautomatyzowanych informacji, które początkowo wyraziłeś na naszą zgodę na wykorzystanie lub w przypadku, gdy wykorzystaliśmy te informacje do wykonania umowy z Tobą.

• Wycofaj zgodę w dowolnym momencie, gdy polegamy na zgodzie na przetwarzanie twoich danych osobowych. Nie wpłynie to jednak na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano przed wycofaniem zgody. Jeśli wycofasz swoją zgodę, możemy nie być w stanie zapewnić Ci pewnych funkcji. Doradzimy Ci, jeśli tak jest w momencie wycofania zgody.