Upcoming events:
  • Celebrating 40 years of Silotite
Loading Image
Silotite en Van Haute Landbouwmachines winnaars loterij

Silotite en Van Haute Landbouwmachines winnaars loterij

In december organiseerden Silotite en Van Haute Landbouwmachines een loterij op de Agribex beurs in Brussel, België. Twee gelukkige deelnemers maakten kans op een waardebon van €1000 voor Silotite wikkelfolie of Baletite mantelfolie.

De eerste winnaar was De Wachter, een loonbedrijf uit Breendonk. Hun loonbedrijf wikkelt ongeveer 3000 balen per seizoen met een Mchale Fusion 3 plus.

De Wachter wikkelt voornamelijk met Baletite en SilotitePro, in de zomermaanden maakt hij ook balen hooi. Voor het binden gebruikt hij 3 lagen mantelfolie, wat een vergelijkbaar resultaat oplevert met 4 lagen net. De Wachter merkt op: "Ik doe liever goed werk voor mijn klanten, dan dat ik op zoek ga naar minimale instellingen op de machine en de kwaliteit op het spel zet".

Voor het verhandelen van de balen gebruikt De Wachter een ronde balenklem. Andere klemmen vervormen en beschadigen de baal te veel. Hij merkte op: "Het gemak van transport en stapelen van de balen hangt vooral af van de silagekwaliteit. Stevigere, dichtere balen helpen echter zeker. F&F-wikkelen helpt daarbij". Waardoor De Wachter de voorkeur geeft aan het gebruik van het Film&Film systeem voor zijn klanten.

De tweede gelukkige winnaar van de wedstrijd was Joël Spabeck. Joël heeft een loonbedrijf in Retinne, een dorp in de streek van Pays d'Herve. 

Joël produceerde vorig jaar 3000 balen met de McHale Fusion Vario 4, die hij sinds een jaar in zijn bezit heeft. Zijn klanten kennen de voordelen van mantelfolie en vragen dan ook vaak Film&Film balen. Voor silagebalen gebruikt Joël altijd Baletite. Hij maakt natuurlijk ook hooi- en strobalen.

Gefeliciteerd aan beide winnaars. Voor meer informatie over de voordelen van Film&Film-wrapping, ga naar https://www.silotite.com/nl/product/film-and-film-wrapping/